Historie

Om Bergsten Timber A/S

Bergsten Timber blev etableret af Morten Bergsten i 2009, og siden da har virksomheden udviklet sig til at være en af branchens førende leverandører. Med en klar holdning til at opføre sig ordentligt og holde hvad vi lover, har samarbejdspartnere, kundeportefølje, lagerførende trælaster og projektreferencer udviklet sig positivt fra dag ét.

Top service

Voksende samarbejde med savværker i hele verden har gjort, at Bergsten Timber har kunnet servicere trælasterne med de gængse trælastvarer og samtidigt udvikle virksomheden i takt med at efterspørgslen på andre trævarer igennem mere end et årti er vokset og udvidet.

Norrlands Trä

I 2013 indgik Bergsten Timber et strategisk partnerskab med Norrlands Trä om eneforhandling af deres topkvalitets gulve og væg/loftspaneler og udvidede dermed porteføljen af varekategorier. Norrlands gulve og paneler er i dag et af de mest eksklusive og eftertragtede produkter på markedet.

Protræ

Kort tid efter, i 2016, indgik man endnu et partnerskab, med Protræ og sikrede herved eksklusivitet på forarbejdede varer til projektmarkedet i Danmark. Skaleringen af samarbejdet vokser fortsat dag for dag, og udover projektmarkedet, forarbejder Protræ hvert år enorme mængder lagervarer der er at finde på hylderne i din lokale trælast.

Lunawood

I 2022 indgik Bergsten Timber og Lunawood officielt partnerskab på det danske marked. Man fik således sikret sig tilgang af råvarer og færdigvarer fra verdens største leverandør af ThermoWood®
Et partnerskab med store muligheder og fantastiske fremtidsudsigter for levering af smukke bæredygtige træløsninger til indvendig og udvendig beklædning, terrasser mm.

Bæredygtighed

Som forhandlere af træ og træprodukter lever vi af skove og træer, og derfor vil vi naturligvis være med til at gøre en aktiv indsats for miljøet. Det gør vi ved at gøre det vi er bedst til – nemlig at handle med træ og fremme brugen af bæredygtigt og certificeret træ. På den måde er vi med til at skabe et stabilt marked for bæredygtige og certificerede varer.

Vi er både FSC® og PEFC certificerede og kan tilbyde stort set alle vores varer som FSC® eller PEFC certificerede ( FSC-C102074)
Som træforhandlende virksomhed er vi underlagt de strikse krav for import af træ som EU indførte med EU’s Tømmerforordning i 2013 (European Timber Regulation/EUTR) .
Vi har naturligvis etableret et system for Due Diligence i forbindelse med indkøb af træ uden for Europa som påkrævet af EU og de danske myndigheder. Derudover følger vi udviklingen på europæisk niveau og overholder alle anbefalinger udstukket fra European Timber Trade Federation.

Medarbejdere hos Bergsten Timber A/S

Bergsten Timber teamet har mange års brancheerfaring og besidder en unik kombination forskellige kompetencer. Det gør os til en fleksibel og kompetent organisation, der altid tilbyder vores kunder individuel og nøje tilpasset service.

Trælast
Matti Hjort Krath
Handelselev
Projekt
Christian Lyng
Salgs- og Projektkonsulent
Rolf Røikum
Salgs- & Projektkonsulent
Jan Warming
Arkitekt- og projektkonsulent
Marc Christensen​
Intern salgs- og projektkonsulent
Logistik og lager
Bogholderi og administraion
Michala Ravn
Kontorassistent
Ledelse
Kontakt os i dag og hør mere om vores produkter og løsninger

Kontakt os eller din lokale trælast allerede i dag og lad os hjælpe dig i mål med dit bæredygtige projekt.